Twee mythes over ondernemerschap ontrafeld

20 mei 2014

In dit onderzoek wordt nader ingegaan op de vraag wat bepaalt of mensen ervoor kiezen om ondernemer te worden in plaats van werknemer. Eigenschappen zoals creativiteit en alertheid voor kansen worden vaak gezien als kenmerkend voor ondernemers. Op basis van eerder onderzoek zijn er aanwijzingen dat linkshandigheid van invloed is op economische uitkomsten en status, zoals de hoogte van iemands inkomen.
Ook dyslexie wordt vaak in verband gebracht met creativiteit. Mensen met dyslexie zijn gewend geraakt aan situaties waarin ze creatieve oplossingen moeten bedenken doordat ze het lastig hebben. Daarom zou je kunnen verwachten dat mensen die linkshandig zijn, en dat mensen die dyslexie hebben, meer geneigd zijn om ondernemer te worden dan mensen die rechtshandig zijn of geen dyslexie hebben.

Het betreft hier een samenvatting van het artikel: Hessels, J., Rietveld, C.A. & Zwan, P.W. van der (2014). Unraveling two myths about entrepreneurs. Economics Letters, 122(3), 435-438.


 

Leave this field empty

Auteur(s): C.A. Rietveld MSc., dr. P.W. van der Zwan, dr. S.J.A. Hessels

Contact

Via onderstaande gegevens kunt u contact met ons opnemen. Als u op de hoogte wilt blijven van interessant nieuws, kunt u ons ook volgen op twitter en/of onze LinkedIn-pagina. Daarnaast hebben wij een grote bron van informatie over werk van Panteia op onze nieuws-pagina.

Postadres:
Postbus 7001
2701 AA Zoetermeer

tel: +31 (0)79 322 20 00
fax: +31 (0)79 322 21 01

e-mail: info@panteia.nl

Bezoekadres:
Bredewater 26
2715 CA Zoetermeer