MKB en Ondernemerschap in zakformaat

21 september 2011

Altijd al willen weten wat de prognoses voor de horeca zijn? Hoeveel MKB-bedrijven innoveren? Hoeveel zzp’ers erbij gekomen zijn? Hoe het met de investeringen en financering van het MKB zit? Welke typen ondernemers in welke mate en in welke hoedanigheid in Nederland voorkomen? Ja? Dan is even kijken en doorklikken op www.ondernemerschap.nl de aangewezen weg. Sinds vandaag is daar een mogelijkheid aan toegevoegd, namelijk “Kerngegevens MKB 2011. MKB en Ondernemerschap in zakformaat”. Het is een handig zakboek dat onderzoeksbureau EIM heeft samengesteld voor iedereen die in het MKB en ondernemerschap geïnteresseerd is. 

MKB en Ondernemerschap
Deel 1 van het zakboek biedt gegevens over structuur, ontwikkelingen, prognoses en prestaties van het MKB. Het biedt recente cijfers over bedrijvendynamiek, werkgelegenheid, inkomens, financiering, sociale zekerheid, investeringen, innovatie en samenwerking. Daarnaast geeft het de stand van zaken rondom duurzaam ondernemen, internationalisering en potentieel en jong ondernemerschap.

Ondernemerstypen
Deel 2 van het zakboek geeft de kenmerken van ondernemers en kwantitatieve informatie over verschillende ondernemerstypen: starters, technostartres, zzp’ers, innovatieve ondernemers, (snelle) groeiers, sociale ondernemers en stoppers.

Bundeling van data en informatie
Het zakboek is gelardeerd met de belangrijkste bevindingen uit onderzoeken die EIM in het afgelopen jaar heeft uitgevoerd in het kader van het publieke onderzoeksprogramma ‘MKB en Ondernemerschap’ van het ministerie van EL&I. Iedereen die geprikkeld is door bepaalde gegevens in het zakboek en er meer over wil weten, kan altijd terecht op de genoemde website. 

 


Voor inlichtingen: 079 322 22 00

Kerngegevens MKB 2011; MKB & Ondernemerschap in zakformaat

21 september 2011

De publicatie “Kerngegevens MKB 2011. MKB en Ondernemerschap in zakformaat” (1e editie) is een verzameling van de meest recente data en informatie, die ontwikkeld zijn binnen het kader van het onderzoeksprogramma ‘MKB en Ondernemerschap’ van het ministerie van EL&I. Het biedt allerlei gegevens over het MKB, het ondernemen en de ondernemerstypen in Nederland. Ook bevat het de belangrijkste onderzoeksbevindingen uit het afgelopen jaar.

Klik hier voor het zakboek.

Leave this field empty

Auteur(s): EIM

Contact

Via onderstaande gegevens kunt u contact met ons opnemen. Als u op de hoogte wilt blijven van interessant nieuws, kunt u ons ook volgen op twitter en/of onze LinkedIn-pagina. Daarnaast hebben wij een grote bron van informatie over werk van Panteia op onze nieuws-pagina.

Postadres:
Postbus 7001
2701 AA Zoetermeer

tel: +31 (0)79 322 20 00
fax: +31 (0)79 322 21 01

e-mail: info@panteia.nl

Bezoekadres:
Bredewater 26
2715 CA Zoetermeer