Exporterende starter is ambitieus

08 december 2006

De exporterende starters zijn ambitieuzer dan hun niet exporterende collega's. Dit komt tot uitdrukking in het aantal uren dat de ondernemers in het bedrijf actief zijn en de doelen die de ondernemers voor het bedrijf stellen. De exporterende starter wil bij de start vooral nieuwe markten bewerken en een zo hoog mogelijke winst behalen.

Exporterde starter meer bereid tot investeren
De starter die over de grens actief wil zijn zal met iets speciaals op de markt moeten komen om een plaats op een buitenlandse markt te veroveren. Met kennis en een 'unique selling proposition' gaan de exporterende starters inderdaad de markt op. Hierbij wordt in grote mate gebruik gemaakt van nieuwe technieken of vindingen. Ruim 40% van de exporterende starters werkt samen met andere bedrijven. Om internationaal actief te zijn is er investeringsbereidheid nodig. Exporterende starters blijken meer financiƫle middelen bij de start in te zetten dan niet exporterende starters. Ook in de jaren na de start wordt door de exporterende starters vaker extra middelen ingezet. Het blijkt geen weggegooid geld te zijn, exporterende starters presteren financieel beter dan de niet-exporteurs. Een belangrijk kenmerk van de exporterende starter is dat de ondernemer in het algemeen een hogere opleiding en meer levenservaring heeft dan starters die niet exporteren.


Voor inlichtingen: 079 343 06 04

Exporterende starters: starters met meer ambities en betere prestaties

08 december 2006

Deze minirapportage richt zich op de exporterende starters in Nederland. Wat zijn kenmerken en gedrag van ondernemers die vanaf de start exporteren en in hoeverre onderscheiden ze zich van andere starters? Wat zijn vervolgens de kenmerken van bedrijven die vanaf de start exportgericht zijn en hoe presteren deze exporterende starters ten opzichte van andere starters?

Leave this field empty

Auteur(s): dr. S.J.A. Hessels, drs. D. Snel

Contact

Via onderstaande gegevens kunt u contact met ons opnemen. Als u op de hoogte wilt blijven van interessant nieuws, kunt u ons ook volgen op twitter en/of onze LinkedIn-pagina. Daarnaast hebben wij een grote bron van informatie over werk van Panteia op onze nieuws-pagina.

Postadres:
Postbus 7001
2701 AA Zoetermeer

tel: +31 (0)79 322 20 00
fax: +31 (0)79 322 21 01

e-mail: info@panteia.nl

Bezoekadres:
Bredewater 26
2715 CA Zoetermeer