MKB-ondernemers 10 jaar na de start

13 december 2004

Terugblikkend op 10 jaar ondernemerschap geven ondernemers die in 1994 met een bedrijf zijn begonnen te kennen dat zij destijds een goede keuze hebben gemaakt. Vrijwel iedereen die toen is begonnen - en van wie het bedrijf vandaag de dag nog bestaat - is tevreden over wat er van de onderneming is geworden. In 10 jaar tijd is bij één op de drie bedrijven het personeelsbestand toegenomen. Groei heeft zich vooral voltrokken bij de bedrijven van de ondernemers die vanaf de start al groeipretenties hadden en bij bedrijven van jongere starters.

Voor inlichtingen: 079 343 06 04

MKB-ondernemers 10 jaar na de start

01 december 2004

In deze rapportage worden de ervaringen geschetst van ondernemers die 10 jaar geleden met een bedrijf zijn gestart en van wie het bedrijf nu nog bestaat. De vrijheid, het zelf kunnen beslissen - belangrijke motieven om destijds een bedrijf te beginnen - weegt sterk op tegen bijvoorbeeld de hoeveelheid tijd die erin gestoken moet worden. Onder de ondernemers heerst dan ook volop optimisme en velen willen nog wel even doorgaan met het bedrijf. Als belangrijkste les/leerpunt geven de ondernemers mee dat je moet blijven doorzetten, positief moet denken, en niet bij de eerste de beste tegenvaller het er maar bij moet laten zitten. Ook is klantgericht bezig zijn heel belangrijk. De informatie is gebaseerd op onderzoek onder de deelnemers van het 'EIM-jongebedrijvenpanel', een groep ondernemers die door EIM sinds de oprichting van het bedrijf in 1994 met jaarlijkse metingen is gevolgd.
 

Leave this field empty

Auteur(s): drs. A. Bruins, drs. D. Snel

Contact

Via onderstaande gegevens kunt u contact met ons opnemen. Als u op de hoogte wilt blijven van interessant nieuws, kunt u ons ook volgen op twitter en/of onze LinkedIn-pagina. Daarnaast hebben wij een grote bron van informatie over werk van Panteia op onze nieuws-pagina.

Postadres:
Postbus 7001
2701 AA Zoetermeer

tel: +31 (0)79 322 20 00
fax: +31 (0)79 322 21 01

e-mail: info@panteia.nl

Bezoekadres:
Bredewater 26
2715 CA Zoetermeer